Main Page

Uit auditpedia
Ga naar:navigatie, zoeken

Auditpedia logo svg.svg

Welkom bij Auditpedia, een kennisplatform gericht op de maatschappelijke rol van de accountant. Meld je nu aan en draag content bij of help content te verbeteren.

Portalen

Uitgelicht artikel: Algemene Rekenkamer

De Algemene Rekenkamer

De Algemene Rekenkamer is de onafhankelijke externe auditor van de rijksoverheid (de Audit Dienst Rijk (ADR) is de interne auditor).

De Algemene Rekenkamer controleert de rechtmatigheid, doelmatigheid en doeltreffendheid van de ontvangsten en uitgaven van de rijksoverheid.  Het is onze wettelijke taak om jaarlijks als onafhankelijk Hoog College van Staat een verklaring van goedkeuring te geven bij de rijksrekening. Deze verklaring is gebaseerd op een gedegen onderzoek van de rechtmatigheid van het financieel beheer van het Rijk....


Uitgelicht artikel: Agency theorie

Agency theorie gaat over de relatie die bestaat tussen twee partijen waarbij een professionele manager wordt ingehuurd door de aandeelhouder ('principaal'). Scheiding van leiding en eigendom zorgt ervoor dat het mogelijk is dat de manager niet de keuze maakt in het beste belang van de aandeelhouder. Mogelijke oplossingen zijn monitoring en het afsluiten van complexe arbeidscontracten.


Talkaboutaudit: nieuw podcast-kanaal voor accountants

Accountables

The Accountables: voor jonge accountants, door jonge accountants! Periodiek wordt een ander actueel thema binnen de accountancy behandeld. Alle interviews, opinies, artikelen en polls staan in het teken van dit thema. Accountants zijn constant aan het vernieuwen en jonge accountants laten steeds vaker van zich horen. Eén ding is zeker, accountancy verveelt nooit!
TheAccountables.PNG

BusySeasonTalks

De huiskamer van accountants 🏠

Het doel: Inspireren, motiveren, verbinden, elkaar verder helpen en het toffer maken van het beroep.

We maken alles bespreekbaar, maar dan luchtig. We delen ervaringen, tips en leuke verhalen.

Wekelijkse gesprekken op dinsdagavond om 20.00. Met elke week nieuwe gasten, steek je hand op en doe mee!
Logo Busy Season Profielfoto 2-lichtblauwe ondergrond.jpg

Agenda

Agenda image.pngCc-88x31.png

Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie

Bijdragen